CEDO obligă Belgia să achite daune de 10.000 de euro unui fost deţinut român

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) recomandă Belgiei să ia măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din închisori, obligând această ţară să achite daune unui fost deţinut de origine română care a fost maltratat.

131 afișări
Imaginea articolului CEDO obligă Belgia să achite daune de 10.000 de euro unui fost deţinut român

CEDO obligă Belgia să achite daune de 10.000 de euro unui fost deţinut român

"Problemele generate de supraaglomerarea carcerală din Belgia, precum şi problemele privind igiena şi vechimea penitenciarelor au un caracter structural şi nu privesc doar situaţia reclamantului", a argumentat instanţa de la Strasbourg, notând că au existat şi sesizări ale observatorilor internaţionali.

Reclamantul, Marin Vasilescu, un cetăţean român născut în anul 1970 care a fost deţinut în Belgia în intervalul 2011 - 2012, s-a plâns că a fost nevoit să doarmă pe o saltea aşezată pe podea câteva săptămâni, nu a avut mereu apă potabilă şi nici apă menajeră şi a avut un spaţiu foarte redus.

Considerând că a fost încălcat Articolul 3 al Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, referitor la "tratamente inumane şi degradante", instanţa de la Strasbourg obligă Belgia să achite fostului deţinut daune morale de 10.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici