CEDO secretizează dosarele privind atacul din 2002 de la un teatru din Moscova

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis ca dosarele referitoare la atacul din 2002, de la un teatru din Moscova, să fie clasate ca materiale secretizate, la cererea Rusiei, a anunţat joi un avocat al familiilor victimelor.

318 afișări
Imaginea articolului CEDO secretizează dosarele privind atacul din 2002 de la un teatru din Moscova

CEDO secretizează dosarele privind atacul din 2002 de la un teatru din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emisarul Rusiei la CEDO a cerut ulterior ca accesul la informaţiile referitoare la atacul din 2002, soldat cu moartea a 130 de ostatici şi 39 de terorişti, să fie restricţionat, informează RIA Novosti, în pagina electronică.

"Biroul Curţii Europene pentru Drepturile Omului a anunţat că accesul publicului la dosare a fost restricţionat", a spus Igor Trunov.

Anterior, el declarase că a fost informat cu privire la aceste dosare, care nu conţin informaţii secrete, adăugând că nu consideră necesară restricţionarea accesului.

Un total de 80 de victime din Rusia, Ucraina, Olanda şi Kazahstan au cerut despăgubiri de 50.000 de euro de fiecare, pentru încălcarea drepturilor omului, în plângerile depuse în august 2003, potrivit lui Trunov.

În octombrie 2002, aproximativ 40 de terorişti au luat ostatici peste 900 de persoane care se aflau în teatrul Dubrovka.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici