Cehia are un nou guvern, după criza politică izbucnită în urma alegerilor generale

Parlamentul ceh a decis joi dimineaţă să sprijine noul guvern condus de Andrej Babis, punând capăt unei crize politice izbucnite în urma alegerilor generale din luna octombrie, relatează site-ul publicaţiei The Washington Post.

465 afișări
Imaginea articolului Cehia are un nou guvern, după criza politică izbucnită în urma alegerilor generale

Cehia are un nou guvern, după criza politică izbucnită în urma alegerilor generale

Partidul premierului Andrej Babis, ANO, a câştigat alegerile din luna octombrie, însă în luna ianuarie Guvernul format de acest a fost obligat să demisioneze după ce Parlamentul nu i-a acordat votul de încredere.

Formarea unui nou Guvern a reprezentat un proces îndelungat deoarece niciun alt partid nu dorea să intre într-o coaliţie cu ANO, ca urmare a acuzării lui Babis de fraudă.

Pentru a primi voturile necesare, Babis a ajuns la o înţelegere cu Partidul Comunist. Noul Guvern a fost aprobat cu 105 voturi.

În urma anunţului făcut, sute de protestatari au participat la manifestaţii desfăşurate în apropierea Parlamentului, împotriva creşterii influenţei Partidului Comunist.

Coaliţia de guvernare şi Partidul Comunist au afirmat că vor respinge orice distribuire a migranţilor în Uniunea Europeană.

Pe lângă poziţia faţă de imigranţi, noul Guvern se opune stabilirii unei date pentru adoptarea monedei euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici