Cehia îşi închide cinci ambasade şi un consulat

Guvernul ceh a decis să îşi închidă ambasadele din Venezuela, R.D. Congo, Kenya, Yemen şi Costa Rica, precum şi consulatul general din Mumbai, în cadrul măsurilor de restrângere a cheltuielilor, a anunţat miercuri Ministerul ceh de Externe.

77 afișări
Imaginea articolului Cehia îşi închide cinci ambasade şi un consulat

Cehia îşi închide cinci ambasade şi un consulat

"Motivele pentru care vor fi închise aceste reprezentanţe diplomatice sunt în principal de ordin bugetar", a precizat ministrul adjunct de Externe, Jiri Schneider, într-un comunicat.

"Este vorba despre o decizie dureroasă", a adăugat el, precizând că aceste misiuni diplomatice vor fi închise începând cu 31 ianuarie 2011.

În cadrul reducerii cheltuielilor bugetare, Ministerul de Externe a recurs şi la o reducere de personal în străinătate dar şi în Cehia, precum şi la o "limitare substanţială a investiţiilor", potrivit unui comunicat.

Bugetul Ministerului ceh de Externe pe 2010 reprezintă 75 la sută din bugetul pe 2001, potrivit textului.

Praga dispune în prezent de 115 reprezentanţe diplomatice în lume.

Decizia Guvernului lui Petr Necas este vehement criticată de opoziţia de stânga, potrivit căreia aceasta riscă să afecteze grav exporturile cehe către ţările respective.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici