Cehia, Qatar şi Bulgaria au contribuit la Fondul Benghazi

Cehia, Qatar şi Bulgaria sunt ţările care au contribuit la fondul internaţional pentru sprijinirea celor câtorva sute de copii libieni contaminaţi cu HIV la spitalul din Benghazi în anii '90.

1 afișare
Imaginea articolului Cehia, Qatar şi Bulgaria au contribuit la Fondul Benghazi

Cehia, Qatar şi Bulgaria au contribuit la Fondul Benghazi

"Mulţumesc Qatarului pentru rolul jucat în cazul infirmierelor. Ţările europene, inclusiv Bulgaria şi Cehia au contribuit la fondul destinat copiilor infectaţi", a declarat premierul libian al-Baghdadi Ali Al-Mahmoudi.

"Franţa a pledat pentru echiparea spitalului din Benghazi şi a trimis personal specializat timp de cinci ani. (Parisul) a fost, de asemenea, de acord să formeze 50 de doctori libieni", a adăugat el.

Fondul internaţional pentru Benghazi a acordat un milion de dolari pentru fiecare dintre familiile copiilor contaminaţi, în conformitate cu un acord privind eliberarea celor şase cadre medicale bulgare, deţinute în Libia de opt ani, sub acuzaţia de infectare deliberată cu HIV a câtorva sute de copii libieni.

Banii au provenit dintr-un împrumut de 460 de milioane de dolari, care va trebui plătit atunci când donatorii vor debloca resursele, a declarat vineri organizaţia.

Fondul va finanţa, de asemenea, tratamentul copiilor şi îmbunătăţirea sistemului de sănătate al Libiei. Acesta a promis contribuţii financiare şi resurse în valoare de 477 de milioane de dolari, care ar proveni din 31 de surse diferite, inclusiv Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici