Cehia renunţă la măşti, ca "simbol al succesului împotriva COVID-19". Peste jumătate dintre cetăţeni spun că vor continua să poarte

  • Cehia, prima ţară din UE ca şi-a obligat cetăţeni isă poarte măşti în spaţiile publice, este şi prima ţară care renunţă la acestea
  • Cehia a anunţat şi redeschiderea restaurantelor şi a puburilor
  • Autorităţile de la Praga au redeschis sălile de fitness încă de acum o lună
684 afișări
Imaginea articolului Cehia renunţă la măşti, ca "simbol al succesului împotriva COVID-19". Peste jumătate dintre cetăţeni spun că vor continua să poarte

Cehia renunţă la măşti. Decizia autorităţilor de la Praga, privită ca un "simbol al succesului împotriva COVID-19"

Cehia, prima ţară din Uniunea Europeană care şi-a obligat cetăţenii să poarte măşti de protecţie în public pentru a nu transmite, respectiv contracta coronavirusului, este şi prima care renunţă la această regulă.
 
Potrivit The Guardian, autorităţile de la Praga au decis ridicarea acestei măsuri, lucru văzut ca un "simbol al succesului împotriva COVID-19".
 
Cehia a impus starea de carantină înainte de jumătatea lunii martie şi a început redeschiderea la jumătatea lui aprilie. Acum, oficialii de la Praga şi-au dat OK-ul şi pentru redeschiderea restaurantelor şi a puburilor.
 
"Criza COVID-19 este în urma noastră în acest moment", ad eclarat Adam Vojtech, ministrul sănătăţii din Cehia.
 
Obligativitatea purtării măştilor rămâne pentru cei care merg cu transportul în comun.

SONDAJ: 52% DINTRE CEHI VOR SĂ POARTE ÎN CONTINUARE MĂŞTI

Presa de la Praga notează că un sondaj a relevat faptul că 52% dintre cehi susţin că vor purta o perioadă măştile de protecţie în public pentru siguranţa lor.

BILANŢUL COVID-19 ÎN CEHIA

8.957 - pacienţi declaraţi pozitivi cu COVID-19
315 - decese
6.083 - vindecaţi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici