Cehia susţine aderarea Bulgariei la Schengen

Preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus, susţine cererea Bulgariei de aderare la Spaţiul Schengen, pe fondul opoziţiei exprimate de Olanda.

267 afișări
Imaginea articolului Cehia susţine aderarea Bulgariei la Schengen

Cehia susţine aderarea Bulgariei la Schengen

"Cehia susţine în totalitate aderarea Bulgariei la Schengen. Cred că această problemă va fi rezolvată cât de curând", a declarat Klaus după întrevederea cu omologul său bulgar, Rosen Plevneliev, la Sofia.

Uniunea Europeană a amânat până în septembrie decizia privind momentul aderării Bulgariei şi României la Schengen. Olanda se opune aderării în acest moment, cerând progrese în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate.

Întrebat dacă apreciază că poziţia Olandei este discriminatorie, Vaclav Klaus a declarat că este vorba mai degrabă de "o lipsă de cunoaştere şi de o subestimare, ceea ce este o problemă mai mare decât discriminarea deschisă".

Preşedintele bulgar a subliniat că ţara sa "îndeplineşte toate criteriile de aderare, protejând excelent frontiera externă a Spaţiului Schengen cu Turcia".

"Sperăm că această nedreptate va fi corectată în septembrie", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici