Cei 33 de mineri blocaţi într-o mină chiliană vor urmări în direct meciul amical Chile-Ucraina

Cei 33 de mineri blocaţi de aproape o lună într-o mină din Chile vor putea urmări în direct, marţi, meciul amical dintre naţionala ţării lor şi Ucraina, datorită unui cablu de fibră optică, a anunţat preşedintele chilian Sebastian Pinera.

40 afișări
Imaginea articolului Cei 33 de mineri blocaţi într-o mină chiliană vor urmări în direct meciul amical Chile-Ucraina

Cei 33 de mineri blocaţi într-o mină chiliană vor urmări în direct meciul amical Chile-Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Marţi, ei vor putea vedea meciul dintre Chile şi Ucraina în acelaşi timp cu toţi chilienii. Şi dacă nu se vor afla fizic alături de noi la Bicentenar (18 septembrie), vor fi aici cu sufletele", a spus Pinera.

Reprezentativa statului Chile, care a ajuns la Cupa Mondială din Africa de Sud până în faza optimilor de finală, va disputa, marţi, la Kiev, un meci amical cu Ucraina.

Minerii blocaţi în mină au la dispoziţie, de mai multe zile, un ecran şi un proiector. Ei au putut urmări astfel partida Cobresal-Universidad Catolica, scor 3-1, din campionatul chilian.

Unul dintre mineri, Franklin Lobos, este fost component la echipei Cobresal şi a fost chiar selecţionat o dată în naţionala statului Chile.

Cei 33 de mineri sunt blocaţi din data de 5 august într-o mină din oraşul San Jose, la 700 de metri adâncime. Un excavator de mare putere a început, luni seară, săparea unui puţ de salvare de 700 de metri pentru scoaterea minerilor, o operaţiune care va dura trei-patru luni. Autorităţile le-au furnizat minerilor alimente, haine, medicamente, jocuri, scrisori din partea familiilor şi chiar doze de nicotină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici