Cel mai important punct de frontieră între China şi Coreea de Nord a fost închis pentru turişti. Decizia este a Phenianului

Cel mai important punct de frontieră chinez cu Coreea de Nord, la Dandong (nord-est), a fost închis pentru grupurile de turişti, a declarat un responsabil vamal din acest oraş, care a adăugat că frontiera rămâne deschisă pentru afaceri.

1060 afișări
Imaginea articolului Cel mai important punct de frontieră între China şi Coreea de Nord a fost închis pentru turişti. Decizia este a Phenianului

Cel mai important punct de frontieră între China şi Coreea de Nord a fost închis pentru turişti. Decizia este a Phenianului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Agenţiile de voiaj nu sunt autorizate să meargă acolo, deoarece guvernul nord-coreean solicită străinilor să părăseacă (ţara). Din câte ştiu, oamenii de afaceri pot intra şi ieşi din Coreea de Nord fără restricţii", a declarat acest responsabil aflat sub anonimat.

La rândul său, un responsabil al unei agenţii de voiaj din Dandong a precizat pentru AFP că decizia a fost luată de către Coreea de Nord.

Marţi "la nouă seara, am primit un apel al biroului de turism (chinez) informându-ne că din cauza situaţiei tensionate la Phenian, agenţiile de voiaj din Dandong nu mai sunt autorizate să conducă grupuri în Coreea de Nord".

Aceasta a precizat că închiderea este valabilă începând de miercuri şi că nu se ştie pentru ce perioadă a fost stabilită.

"Este absolut sigur că este o decizie a Coreei de Nord", a adăugat aceasta, indicând că biroul de turism a confirmat că este vorba de decizia Phenianului.

Coreea de Nord a ameninţat din nou marţi cu posibilitatea unui război "termonuclear" şi solicită străinilor din Coreea de Nord să îşi plănuiască plecarea din ţară, "o retorică inutilă care nu face decât să sporească tensiunile" a regretat Casa Albă.

Sâmbătă, un responsabil al unei agenţii de călătorii specializate pe Coreea de Nord de la Beijing a declarat pentru AFP că trimite în continuare, ca de obicei, grupuri de turişti la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici