Cel mai mare avion din lume a fost distrus în luptele din Ucraina

Cel mai mare avion din lume, Antonov AN-225 Mriya, a fost distrus de un atac rusesc asupra unui aeroport din apropierea Kievului, potrivit contului oficial de Twitter al guvernului ucrainean, relatează CNN.

7366 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare avion din lume a fost distrus în luptele din Ucraina

Cel mai mare avion din lume a fost distrus în luptele din Ucraina

Cel mai mare avion din lume, Antonov AN-225 Mriya, a fost distrus de un atac rusesc asupra unui aeroport din apropierea Kievului, potrivit contului oficial de Twitter al guvernului ucrainean.

Mriya, care se traduce prin "vis", se afla în hangarul său de la o bază aeriană ucraineană din Hostomel, care a fost scena unor confruntări intense joi, când armata rusă a preluat controlul bazei aeriene.

Imaginile din satelit ale companiei Maxar Technologies arată daune semnificative la o parte din hangarul în care este depozitat AN-225.

Sistemul NASA de informaţii despre incendii pentru gestionarea resurselor a detectat mai multe incendii pe aeroport, inclusiv în hangarul în care este depozitat avionul. Un incendiu a avut loc la hangarul în care este păstrat avionul şi a fost detectat duminică la ora 11:13, potrivit datelor NASA.

NASA a obţinut datele despre incendiu de la mai mulţi sateliţi NOAA şi NASA. Nu este clar dacă incendiile de la aeroport sunt rezultatul unor incendii reale sau al unor explozii provocate de lovituri militare.

Avionul s-a aflat în premieră în octombrie 2021 la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici