Cel mai populat oraş din China ordonă celor 26 de milioane de locuitori două ture de testări anti-COVID

  • Duminică, Shanghai a ordonat ca cei 26 de milioane de locuitori ai oraşului să fie supuşi la încă două runde de teste anti-COVID.
  • Furia publică e în creştere din cauza modului în care autorităţile din cel mai populat oraş din China abordează valul record de coronavirus.
2480 afișări
Imaginea articolului Cel mai populat oraş din China ordonă celor 26 de milioane de locuitori două ture de testări anti-COVID

Cel mai populat oraş din China ordonă celor 26 de milioane de locuitori două ture de testări anti-COVID

Rezidenţii ar trebui să se autotesteze duminică folosind kituri antigen şi să raporteze orice rezultat pozitiv, au declarat oficialii guvernamentali din Shanghai în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni se vor face teste RT-PCR în tot oraşul, pentru a elimina complet focarele şi a întrerupe lanţul de răspândire, a declarat, potrivit Reuters, Wu Qianyu, inspector în cadrul Comisiei municipale de sănătate din Shanghai.

Practic, întreaga capitală financiară a Chinei este blocată după ce oraşul a intrat în lockdown lunea trecută. Lockdownul perturbă masiv viaţa de zi cu zi şi afacerile, chiar dacă angajaţii din sănătate şi voluntarii lucrează non-stop încercând să testeze întreaga populaţie şi să aprovizioneze oamenii cu alimente.

Numărul de cazuri de COVID din China rămâne scăzut în comparaţie cu cifrele internaţionale, dar creşterile înregistrate în locuri precum Shanghai pun la încercare abordarea de succes a Chinei, care a reuşit anterior să elimine virusul prin restricţii stricte şi prin teste şi urmăriri agresive.

Potrivit datelor oficiale, majoritatea infecţiilor din Shanghai. Duminică, Shanghai a raportat 7.788 de cazuri asimptomatice, faţă de 6.501 în ziua precedentă, în timp ce cazurile simptomatice au crescut la 438 de la 260.

China se luptă, de asemenea, cu un focar de amploare în provincia Jilin din nord-estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici