Cel mai scump proiect al Pentagonului, atacat de spioni informatici

Proiectul Joint Strike Fighter al Pentagonului, în valoare de 300 de miliarde de dolari, a fost vizat de un atac cibernetic în scop de spionaj, afirmă oficiali americani citaţi de Wall Street Journal în ediţia electronică.

114 afișări
Imaginea articolului Cel mai scump proiect al Pentagonului, atacat de spioni informatici

Cel mai scump proiect al Pentagonului, atacat de spioni informatici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Incidente similare au vizat în ultimele luni sistemul Forţelor Aeriene americane. În cazul proiectului Joint Strike Fighter, cel mai scump program al Pentagonului, spionii au reuşit să copieze date referitoare la sistemele electronice.

În ultimele săptămâni, un atac similar a vizat şi sistemul computerizat care gestionează reţeaua electrică din Statele Unite.

Atacurile cibernetice par să fie escaladat în ultimele şase luni. "Nu am mai avut de-a face cu aşa ceva până acum", declară un fost oficial american, subliniind că sunt afectate agenţii militare şi civile.

Foşti oficiali americani susţin că atacurile par să provină din China, deşi originea reală este greu de aflat cu certitudine, în condiţiile în care pe Internet identităţile sunt uşor de schimbat.

Un raport al Pentagonului de luna trecută arăta că armata chineză a înregistrat "progrese constante" în dezvoltarea tehnologiilor de spionaj informatic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici