Cel puţin 1.000 de case evacuate în Colorado din cauza incendiilor

Mai multe incendii produse în Colorado (vestul Statelor Unite) din cauza clădurii şi a secetei au determinat evacuarea a 1.000 de case, au anunţat duminică autorităţile americane care au decretat "stare de catastrofă" în regiune, unde circa 11.000 de persoane au fost evacuate.

163 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 1.000 de case evacuate în Colorado din cauza incendiilor

Cel puţin 1.000 de case evacuate în Colorado din cauza incendiilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Focarul principal, care arde în continuare necontrolat, a izbucnit sâmbătă în parcul naţional Waldo Canyon, la vest de oraşul Colorado Springs (la 100 de kilometri sud de capitala regională Denver).

Focul acoperă 1.000 de hectare şi se întinde fără niciun obstacol, afirmă comunicatul primăriei, în timp ce temperaturile sunt de peste 30 de grade Celsius în regiune.

Potrivit comunicatului, 1.050 de locuinţe au fost evacuate în localităţile vecine Waldo Canyon, Cascade, Chipita Park, Manitou Springs şi Green Mountain Falls.

Presa afirmă că în total 11.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele pentru a se pune la adăpost de incendii.

Aproximativ 400 de persoane sunt mobilizate pentru a lupta cu flăcările care, pentru moment, nu ar fi provocat pagube infrastructurii.

Alte patru incendii sunt înregistrate în Colorado, dintre care cel mai important este în Litlle Sand, la nord-est de Pagosa Springs, care a ars aproximativ 8.000 de hectare duminică, dar care este parţial controlat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici