Cel puţin 107 morţi şi 11 dispăruţi în Vietnam după furtuna tropicală Mirinae - GALERIE FOTO

Bilanţul furtunii tropicale Mirinae este de cel puţin 107 morţi şi 11 dispăruţi în centrul Vietnamului, anunţă autorităţile vietnameze, care estimează daunele materiale la peste 2.000 de miliarde de dong (80 de milioane de euro).

52 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 107 morţi şi 11 dispăruţi în Vietnam după furtuna tropicală Mirinae - GALERIE FOTO

Cel puţin 107 morţi şi 11 dispăruţi în Vietnam după furtuna tropicală Mirinae (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Furtuna Mirinae, care a afectat şi arhipelagul Filipinelor sub forma unui taifun, a provocat inundaţii de amploare în Vietnam.

Provincia cea mai afectată este Phu Yen, unde s-au înregistrat 72 de decese.

În această regiune, ploile au încetat şi nivelurile râurilor au început să scadă, a anunţat Duong Van Huong, şeful Departamentului local pentru contracararea efectelor inundaţiilor.

"Cu toate acestea, din cauza inundaţiilor, aproximativ 200.000 de elevi din Phu Yen nu pot merge la şcoli", adaugă Huong.

Secretarul general al Partidului Comunist, Nong Duc Manh, a vizitat joi provincia Binh Dinh, cerându-le autorităţilor să se mobilizeze pentru distribuirea de alimente, apă potabilă şi medicamente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici