Cel puţin 118 persoane au murit vineri în violenţele din Siria

Cel puţin 118 persoane, majoritatea civili, au murit în timpul represiunilor şi luptelor din Siria vineri, în special în provincia Idleb (nord-vest) şi în capitala Damasc, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

173 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 118 persoane au murit vineri în violenţele din Siria

Cel puţin 118 persoane au murit vineri în violenţele din Siria (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Bilanţul conţine 49 de civili, dintre care 11 copii, 37 de militari şi 32 de rebeli, potrivit datelor acestei organizaţii neguvernamentale cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o reţea de militanţi şi martori oculari.

Cel puţin 18 rebeli au fost ucişi în asaltul asupra mai multor localităţi din Idleb şi 14 civili au murit în luptele dintre insurgenţi şi trupele guvernamentale la Tadamamone, un cartier din capitală, şi în tabăra refugiaţilor palestinieni din Yarmouk.

Peste 200 de persoane au murit joi în urma violenţelor, dintre care 150 doar în oraşul Treimsa (centrul ţării), în bombardamente şi lupte, determinând comunitatea internaţională să ceară ONU să acţioneze împotriva "escaladei scandaloase" a violenţei în Siria.

Având în vedere restricţiile impuse presei de autorităţile siriene şi decizia ONU de a nu mai contabiliza victimele, este imposibil de obţinut un bilanţ din surse independente.

Potrivit OSDO, peste 17.000 de persoane au murit de la începutul revoltei, la jumătatea lui martie 2011, care s-a militarizat treptat în faţa represiunii brutale conduse de regim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici