OSDO: Cel puţin 100 de morţi, într-un atac al forţelor regimului sirian asupra satului Treimsa

Peste 100 de persoane au fost ucise joi, în timpul unui atac al forţelor guvernamentale siriene asupra satului Treimsa, din centrul Siriei, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

218 afișări
Imaginea articolului OSDO: Cel puţin 100 de morţi, într-un atac al forţelor regimului sirian asupra satului Treimsa

OSDO: Cel puţin 100 de morţi, într-un atac al forţelor regimului sirian asupra satului Treimsa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trupe guvernamentale au bombardat satul folosind tancuri şi elicoptere", a declarat preşedintele OSDO, Rami Abdel Rahmane. El consideră că numărul sunt mai mult de 100 de persoane care au fost ucise.

Potrivit lui Rahmane, trupurile a 30 de săteni au fost deja identificate, după terminarea atacului.

Agenţia oficială siriană SANA a susţinut că au avut loc confruntări ale armatei cu "un grup terorist", în această localitate. Fără a preciza un bilanţ, SANA a afirmat că există "pierderi mari în rândurile teroriştilor", şi că trei militari au fost ucişi.

OSDO anunţase anterior că violenţele din Siria au cauzat joi moartea a cel puţin 69 de persoane, dintre care 17 ucise în timpul unui atac al forţelor guvernamentale asupra satului Treimsa, din regiunea Hama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici