Cel puţin 12 morţi, în urma seismului produs în Cecenia

Cutremurul produs sâmbătă în republica rusă Cecenia a provocat moartea a cel puţin 12 persoane, potrivit unui nou bilanţ, şi a generat probleme la reţeaua de telecomunicaţii din această regiune caucaziană, au anunţat agenţiile de presă ruse.

147 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi, în urma seismului produs în Cecenia

Cutremur "puternic" în Cecenia - presă

"Cele 12 victime sunt din districtele Gudermes, Şali şi Kurcealoi", în estul Ceceniei, a declarat prin telefon un purtător de cuvânt al ministerului cecen al Sănătăţii.

Alte 105 persoane sunt spitalizate, unele dintre ele fiind în stare gravă. "Nu este exclus ca bilanţul să mai crească", a subliniat oficialul citat.

Printre victime se numără şi un militar, peste care s-a prăbuşit un perete, au anunţat agenţiile ruse.

Cutremurul a avut magnitudinea de 5,5 pe scara seismică rusă de 12 nivele şi a fost resimţit în cinci regiuni din Caucazul rus, precum şi în Georgia şi Armenia, au declarat oficiali ruşi citaţi de Interfax.

Potrivit Observatorului pentru Ştiinţa Pământului de la Strasbourg, magnitudinea cutremului a fost de 6,3 pe scara Richter. Institutul american de geofizică USGS, citat de Interfax, a localizat epicentrul seismului la circa 40 de kilometri est de Groznîi, capitala ceceniei, iar hipocentrul la o adâncime de zece kilometri.

Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a declarat că a ordonat înfiinţarea unei comisii speciale pentru evaluarea nevoilor populaţiei în urma seismului.

"Primim informaţii din diverse districte privind pagubele, le studiem (...) fiecare va primi ajutorul şi susţinerea necesare", a promis Kadîrov, citat de Interfax.

Potrivit agenţiei ruse, reţeaua de telefonie nu mai funcţiona în Cecenia sâmbătă după-amiază.

Cutremurul, care a durat circa 30 de secunde, a fost resimţit şi în Daghestan, Osetia de Nord, Inguşetia şi Stavropol. Seismul a fost înregistrat şi de aparatele de măsurare din Armenia şi Georgia.

"Şocul subteran a fost suficient de puternic, iar oamenii l-au simţit pe străzile din Vladikavkaz", capitala Osetiei de Nord, a povestit un martor ocular pentru Interfax.

La Tbilisi, purtătorul de cuvânt al Ministerului georgian de Interne, Şota Utiaşvili, a declarat că seismul s-a produs la frontiera ruso-georgiană, dar nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

La Erevan, centrul de seismologie din Armenia a înregistrat două cutremure de mică intensitate care nu au provocat pagube.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici