Cel puţin 120 de morţi, în urma unei busculade produse la un templu hindus

Peste 120 de persoane, dintre care 30 de copii, au fost ucise duminică, în timpul unei busculade produse într-un templu hindus din nordul Indiei, a anunţat poliţia.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 120 de morţi, în urma unei busculade produse la un templu hindus

Cel puţin 120 de morţi, în urma unei busculade produse la un templu hindus (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Un număr de 125 de persoane au murit", a declarat D.S Minhas, adjunctul directorului general al poliţiei din statul Himachal Pradesh, unde a avut loc accidentul.

Un bilanţ precedent menţiona 68 de morţi.

Busculada s-a produs în templul Naina Devi, în statul Himachal Pradesh, din nordul ţării, unde zeci de credincioşi se reuniseră în cadrul unui festival regional.

Potrivit agenţiei Press Trust of India, 145 de persoane au murit şi alte 50 sunt rănite.

Accidentul s-a produs în momentul în care o balustradă a cedat sub greutatea pelerinilor, mulţi dintre ei căzând pe scările înguste şi abrupte, care duceau spre templu, creând scene de panică.

Cadavrele zac pe drumul care duce la edificiul religios, iar activitatea echipelor de salvare este îngreunată de ploaie.

Circa 50.000 de pelerini pe zi sunt aşteptaţi la acest festival, care durează o săptămână. Dar duminică au fost mult mai mulţi, provocând un aflux masiv în acest loc de cult, potrivit poliţiei.

"Un mare număr de persoane au fost prinse într-o zonă restrânsă", a declarat comisarul adjunct al districtului, C.P. Verma.

Numeroase victime sunt originare din statul vecin Panjab şi cadavrele lor au fost deja ridicate înainte ca poliţia să ajungă la locul incidentului.

Busculadele în temple în timpul sărbătorilor religioase sunt frecvente în India. În iulie, şase persoane au murit într-un accident similar în timpul unui festival hindus din statul Orissa, din estul ţării. În ianuarie 2005, o busculadă produsă în timpul unui pelerinaj hindus în districtul Satara, la 300 de kilometri sud de Bombay, a provocat moartea a 257 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici