Cel puţin 127 de morţi şi 2.000 de dispăruţi în China, în urma alunecărilor de teren

Cel puţin 127 de persoane au murit şi alte 2.000 sunt date dispărute după alunecările de teren din Gansu, în nord-vestul Chinei, produse în urma ploilor puternice, potrivit unui bilanţ anunţat duminică de agenţia oficială China Nouă.

13 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 127 de morţi şi 2.000 de dispăruţi în China, în urma alunecărilor de teren

Cel puţin 96 de morţi şi 2.000 de dispăruţi în China, în urma alunecărilor de teren (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alunecările de teren s-au produs sâmbătă seara, în provincia Gansu, cu populaţie majoritar tibetană, după precipitaţiile abundente înregistrate în ultimele zile, a precizat China Nouă, citându-l pe Mao Shengwu, un oficial din prefectura respectivă. Acestea au afectat circa 50.000 de persoane.

Autorităţile au mobilizat aproximativ 3.000 de militari şi circa 100 de membri ai personalului medical pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvare încetinite de torentele de noroi şi dărâmături, a anunţat televiziunea de stat. Aproximtiv 680 de persoane au fost salvate, potrivit presei.

Premierul Wen Jiabao, care a ajuns duminică după-amiază în provincia sinistrată, precum şi preşedintele Hu Jintao le-au cerut echipelor de salvare să facă tot posibilul pentru a salva oamenii.

În total, 20.000 de persoane din districtul afectat, Zhouqu, au fost evacuate, potrivit televiziunii publice.

Aproximativ 300 de case au fost îngropate în urma alunecărilor de teren care au distrus poduri şi străzi, făcând dificile operaţiunile de salvare, în timp ce comunicaţiile, apa şi electricitatea au fost întrerupte, potrivit presei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici