Cel puţin 13 persoane au fost ucise în urma unui atentat în capitala Somaliei

Cel puţin 13 persoane au fost ucise în urma unui atentat produs joi în capitala Somaliei, Mogadishu, după ce un atacator sinucigaş a detonat o bombă într-o tabără de instrucţie a poliţiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

173 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 13 persoane au fost ucise în urma unui atentat în capitala Somaliei

Cel puţin 13 persoane au fost ucise în urma unui atentat în capitala Somaliei

Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, maiorul Mohamed Hussein, a precizat că atacatorul, având asupra lui o centură cu explozibil, s-a infiltrat în sediul Academiei de Poliţie Kahiye şi a acţionat în timpul unei parade.

Directorul serviciului de ambulanţă din Mogadishu, Abdikadir Abdirahman, a anunţat că "au fost transportaţi 13 morţi şi 15 răniţi de la academia de poliţie".

Gruparea militantă islamistă Al-Shabaab a revendicat acest atac, precizând că va anunţa şi numărul victimelor. Al-Shabaab conduce o insurgenţă împotriva guvernului susţinut de ONU şi a aliaţilor săi din cadrul Uniunii Africane, în încercarea de a impune propria administraţie şi o interpretare strictă a Islamului.

La 14 octombrie 2017, o explozie cauzată de un camion-capcană într-o zonă aglomerată a capitalei Mogadishu, a ucis cel puţin 358 de oameni şi a rănit alţi 228. Cel mai sângeros atac terorist din istoria Somaliei a fost revendicat de gruparea Al-Shabaab.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici