Războiul civil din Yemen: Rusia a evacuat de urgenţă personalul ambasadei sale de la Sanaa şi alţi 30 de civili

Rusia a evacuat personalul ambasadei din capitala yemenită Sanaa şi alţi 30 de cetăţeni ruşi, din cauza intensificării recente a tensiunilor din regiune, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

1908 afișări
Imaginea articolului Războiul civil din Yemen: Rusia a evacuat de urgenţă personalul ambasadei sale de la Sanaa şi alţi 30 de civili

Războiul civil din Yemen: Rusia a evacuat de urgenţă personalul ambasadei sale de la Sanaa şi alţi 30 de civili

"Pe 12 decembrie, prezenţa diplomatică a Rusiei în Sanaa a fost suspendată. Personalul ambasadei noastre în Republica Yemen a părăsit ţara, cu ajutorul unui avion rus special. Acelaşi avion a transportat 30 de cetăţeni ruşi şi de altă naţionalitate, care îşi doreau să plece din zona de conflict. Decizia a fost luată în urma agravării situaţiei de securitate", a declarat Maria Zaharova.

Purtătorul de cuvânt a menţionat că "ambasadorul Rusiei în Yemen, care stă temporar la Riad, îşi va continua activitatea şi va păstra legătura cu guvernul legitim al Yemenului, aflat în exil în Arabia Saudită".

"În acest context, considerăm că este necesar să ne exprimăm poziţia principală în favoarea părţilor angajate în război în Yemen pentru a opri violenţa cât mai repede", a adăugat Zaharova.

Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor houthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic şi-au intensificat activităţile în Yemen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici