Cel puţin 15 morţi într-o clădire guvernamentală din capitala Somaliei în urma unui atac al-Shabab

Cel puţin 15 persoane au fost ucise marţi într-un atac comis în interiorul unui complex guvernamental din capitala somaleză Mogadishu de către membri ai grupării islamiste al-Shabaab, după ce au detonat o maşină-capcană în faţa clădirii, au anunţat autorităţile, relatează DPA în pagina electronică.

133 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi într-o clădire guvernamentală din capitala Somaliei în urma unui atac al-Shabab

Cel puţin 15 morţi într-o clădire guvernamentală din capitala Somaliei în urma unui atac al-Shabab (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Printre morţi se află trei copii, trei mlitari somalezi, un militar din cadrul forţei Uniunii Africane (UA) şi cinci atacatori, a declarat un oficial somalez, adăugând că alte 20 de persoane au fost rănite.

Forţele somaleze de securitate şi militari UA au reuşit să reia controlul asupra clădirii în urma unui schimb de focuri care a durat aproximativ 30 de minute, a declarat pentru DPA Mohamed Yusuf, un purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii.

Atacul asupra sediului Ministerului Edcaţiei din capitala somaleză a început cu atac sinucigaş cu maşină-capcană, la intrarea în clădire, a declarat Mohamed Dahir, un ofiţer de poliţie.

Patru bărbaţi înarmaţi cu mitraliere, grenade şi veste de explozivi au intrat după aceea în clădire.

Un purtător de cuvânt al-Shabaab, Sheikh Abdi'aziz Abu Mus'ab, a revendicat atacul pe postul de radio proinsurgent Andalus, prezentându-l drept o "operaţiune sfântă".

Gruparea, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a comis o serie de atacuri asupra unor agenţii guvernamentale şi angajaţi guvernamentali în Somalia.

Al-Shabaab a comis atacul la două săptămâni după ce a asediat un hotel de lux din Mogadishu, omorând cel puţin 18 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici