Cel puţin 15 morţi într-o explozie în capitala Osetiei de Nord

Cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis joi într-o piaţă din Vladikavkaz, capitala Osetiei de Nord, potrivit ultimului bilanţ al comitetului de anchetă al Parchetului regional.

112 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi într-o explozie în capitala Osetiei de Nord

Cel puţin 15 morţi într-o explozie în capitala Osetiei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unsprezece persoane au murit, patru bărbaţi şi şapte femei. Şaizeci şi şase de persoane au fost spitalizate", declarase anterior adjunctul ministrului Sănătăţii din republica Osetia de Nord, Taimuraz Revazov.

Ministrul adjunct precizase că un al 12-lea cadavru a fost găsit, acesta aparţinându-i atacatorului sinucigaş.

O sursă de la spitalul din Vladikavkaz a declarat că aproximativ 80 de persoane au fost spitalizate.

"Explozia din Vladikavkaz a fost cauzată de un kamikaze care a pătruns în piaţă la bordul unui automobil Volga 3102", a declarat preşedintele Osetiei de Nord, Taimuraz Mamsurov, citat de agenţia Interfax.

Autorităţile ruse au demarat o anchetă pentru "act de terorism", în urma exploziei produse la ora 11.20 (10.20, ora României), a afirmat comitetul de anchetă al Parchetului, într-un comunicat.

"Anchetatorii comitetului de anchetă al Parchetului republicii Osetia de Nord au demarat o anchetă pentru act de terorism (articolul 205 din Codul Penal rus)", a precizat comunicatul.

Vladikavkaz este capitala Osetiei de Nord, singura republică din Caucazul rusesc în care majoritatea populaţiei este creştină.

Caucazul de Nord este afectat de o rebeliune islamistă care îşi are originea în cele două războaie care au devastat Cecenia după destrămarea Uniunii Sovietice. Atacurile sunt frecvente în această regiune şi vizează în general reprezentanţii autorităţilor şi poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici