Cel puţin 15 morţi şi 95 de răniţi în patru atentate comise în Irak

Cel puţin 15 persoane au fost ucise şi alte 95 au fost rănite în patru atentate cu maşini-capcană comise împotriva unor moschei şiite în timpul rugăciunii de vineri la Bagdad şi Kirkuk, în nordul Irakului, au anunţat surse medicale şi de securitate, citate de AFP.

152 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 15 morţi şi 95 de răniţi în patru atentate comise în Irak

Cel puţin 15 morţi şi 95 de răniţi în patru atentate comise în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele patru atacuri au avut loc în interval de o oră în capitala irakiană şi la Kirkuk, la 240 de kilometri nord de Bagdad.

Aceste noi atentate s-au produs într-un context foarte tensionat, pe fondul campaniei pentru alegerile provinciale prevăzute pentru 20 aprilie în 12 dintre cele 18 provincii irakiene. Potrivit unui bilanţ realizat de AFP, 11 candidaţi au fost ucişi în violenţe de la sfârşitul lui februarie.

La Bagdad, trei atentate au avut loc în cartierele Jihad, Qahira şi Zafraniyah.

Dar atacul cel mai sângeros a avut loc în apropierea moscheii al-Rassoul al-Adham din Kirkuk, oraş situat într-un teritoriu disputat de regiunea autonomă Kurdistan şi Guvernul irakian.

Trei persoane au murit şi alte 70 au fost rănite, potrivit lui Sadiq Omar Rassul, directorul serviciilor medicale din provincia Kirkuk.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici