Cel puţin 152 de palestinieni au fost răniţi în confruntările cu poliţia israeliană. Statele Unite sunt "profund îngrijorate"

  • Cel puţin 152 de palestinieni au fost răniţi vineri în ciocnirile cu poliţia israeliană în interiorul moscheii Al-Aqsa din Ierusalim.
  • Majoritatea palestinienilor au fost răniţi de gloanţe de cauciuc, grenade paralizante şi lovituri cu bastoane ale poliţiei, a declarat Semiluna Roşie palestiniană.
  • Tensiunile din acest an au fost accentuate în parte de faptul că Ramadanul a coincis cu sărbătoarea evreiască a Paştelui.
1259 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 152 de palestinieni au fost răniţi în confruntările cu poliţia israeliană. Statele Unite sunt "profund îngrijorate"

Complexul Al-Aqsa se află pe platoul Oraşului Vechi din Ierusalimul de Est, care a fost capturat de Israel în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu, şi este cunoscut de musulmani sub numele de al-Haram al-Sharif, sau Sanctuarul nobil, iar de evrei sub numele de Muntele Templului, scrie Reuters.

Poliţia israeliană a declarat că sute de palestinieni au aruncat cu petarde şi pietre spre forţele de ordine şi spre zona de rugăciune evreiască din apropiere, Zidul de Vest din Oraşul Vechi, după rugăciunile de dimineaţă din Ramadan.

Aceasta a precizat că poliţia a intrat apoi în incinta Al-Aqsa pentru a "dispersa şi împinge înapoi (mulţimea şi) a permite restului credincioşilor să părăsească locul în siguranţă", adăugând că trei ofiţeri au fost răniţi în confruntări.

Poliţia a reţinut sute de palestinieni, a declarat într-un tweet un purtător de cuvânt al premierului israelian Naftali Bennett.

"Lucrăm pentru a restabili calmul, pe Muntele Templului şi în tot Israelul. În paralel, ne pregătim pentru orice scenariu, iar forţele de securitate sunt pregătite pentru orice sarcină", a declarat Bennett.

Statele Unite au declarat că sunt profund îngrijorate de violenţele de la Ierusalim, a declarat vineri Departamentul de Stat.

"Facem apel la toate părţile să dea dovadă de reţinere, să evite acţiunile şi retorica provocatoare şi să păstreze status quo-ul istoric în Haram al-Sharif/Muntele Templului", a declarat purtătorul de cuvânt Ned Price într-un comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici