Cel puţin 16 morţi în urma prăbuşirii unui elicopter civil în Afganistan - VIDEO

Elicopterul rusesc care s-a prăbuşit duminică în sudul Afganistanului, provocând moartea a cel puţin 16 persoane, nu a fost vizat de un atac inamic, a declarat un purtător de cuvânt al forţei NATO.

17 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 morţi în urma prăbuşirii unui elicopter civil în Afganistan - VIDEO

Cel puţin 16 morţi în urma prăbuşirii unui elicopter civil în Afganistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Elicopterul civil, care avea la bord 18 pasageri şi trei membri ai echipajului, s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul din Kandahar, situat în sudul Afganistanului.

Purtătorul de cuvânt al ISAF a precizat că în urma prăbuşirii elicopterului au murit 16 civili, însă nu a precizat naţionalitatea victimelor.

Agenţiile de presă ruse au anunţat că elicopterul MI-8 aparţinea companiei ruse Vertikal-1, iar pilotul şi copilotul, amândoi cetăţeni ruşi, şi inginerul de bord, de naţionalitate belarusă, au fost grav răniţi în urma accidentului.

"La bordul aparatului se aflau în total 18 pasageri, angajaţi ai unor companii străine care lucrează la construcţia de baze militare pentru forţele internaţionale", a declarat însărcinatul cu afaceri rus la Kabul, Andrei Badov, la postul de radio Echo Moskvîi.

Un alt elicopter care transporta cetăţeni străini s-a prăbuşit, marţi, în provincia vecină, Helmand, provocând moartea a cel puţin şase pasageri şi a unui copil afgan aflat la sol. Talibanii au afirmat că au doborât aparatul, însă informaţia nu a fost confirmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici