Cel puţin 16 morţi într-un atentat sinucigaş comis în Bagdad

Un terorist-kamikaze s-a aruncat în aer, luni, într-o cafenea din nordul oraşului Bagdad, provocând moartea a cel puţin 16 persoane şi rănirea altor 35, anunţă autorităţile locale.

120 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 16 morţi într-un atentat sinucigaş comis în Bagdad

Cel puţin 16 morţi într-un atentat sinucigaş comis în Bagdad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Explozia s-a produs în jurul orei 18.30 (18.30, ora României), a declarat şeful Consiliului municipal, Faris Jaafar.

În ultimele săptămâni, insurgenţii au multiplicat atacurile împotriva restaurantelor, în special în luna de post musulman (Ramadan), în contextul în care numeroase persoane ieşeau la terase în cursul serii şi nopţii, când postul se întrerupea.

Sâmbătă, la sfârşitul Ramadanului, o serie de atentate s-au soldat cu moartea a peste 70 de oameni, violenţele fiind revendicate de gruparea insurgentă Statul Islamic în Irak şi Levant (EIIL), afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici