Cel puţin 18 morţi într-un accident minier produs în China

O explozie produsă sâmbătă într-o mină de cărbune din sud-vestul Chinei a provocat moartea a 18 persoane, în timp ce alte cinci au rămas blocate în subteran, a anunţat agenţia China Nouă, citând autorităţile locale.

134 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 18 morţi într-un accident minier produs în China

Cel puţin 18 morţi într-un accident minier produs în China (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Explozia s-a produs în jurul orei 11.00 (05.00 ora României) într-o mină de huilă din oraşul Liupanshui, situat în provincia Guizhou. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele accidentului, a precizat agenţia oficială. Operaţiunile de salvare continuau sâmbătă seara.

Minele chinezeşti sunt cunoscute ca fiind printre cele mai periculoase din lume, din cauza unei lipse de reglementare şi a corupţiei. Securitatea este adeseori neglijată de directorii minelor care caută să obţină beneficii rapide.

În 2011, peste 2.000 de persoane ce lucrau în minele de cărbune din China au murit în accidente, potrivit statisticilor oficiale.

Apărătorii drepturilor omului afirmă că cifrele reale sunt cu mult mai mari, companiile miniere cumpărând tăcerea familiilor victimelor pentru a evita amenzile şi închiderile costisitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici