Cel puţin 19 morţi într-o coliziune între un autocar şi un camion, pe o autostradă din Chile

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, marţi, iar alte 20 rănite, dintre care nouă se află în stare gravă, într-o coliziune între un autocar şi un camion de mare tonaj, pe o autostradă, în apropiere de capitala chiliană, Santiago, au anunţat autorităţile şi serviciile de salvare.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 19 morţi într-o coliziune între un autocar şi un camion, pe o autostradă din Chile

Cel puţin 19 morţi într-o coliziune între un autocar şi un camion, pe o autostradă din Chile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ministrului Sănătăţii, Jaime Manalich, nouă dintre răniţi se aflau într-o stare critică, în urma accidentului, care s-a petrecut pe autostrada care face legătura între Santiago şi oraşul portuar San Antonio, situat la o distanţă de 90 de kilometri, pe coasta centrală.

Autocarul, care transporta studenţi şi persoane care muncesc în Santiago, a traversat, dintr-un motiv necunoscut, zona dintre sensurile de circulaţie, într-o depăşire, intrând frontal într-un camion. Cele două vehicule s-au oprit pe marginea autostrăzii.

Viteza autocarului, de 93 de kilometri la oră, nu era excesivă, iar şoferul a petrecut perioada regulamentară de odihnă, potrivit companiei Tur-Bus.

Preşedintele Sebastian Pinera, care a efectuat o vizită la unul dintre spitalele unde au fost internaţi răniţii, a anunţat că Guvernul său va "dubla, în 2011, controalele privind securitatea muncii", inclusiv în transporturi.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Felipe Morande, a subliniat că Guvernul intenţionează să "introducă obligativitatea utilizării centurii de siguranţă" în autocarele chiliene. Parcul chilian, în plină înnoire, va fi echipat, în următorii trei ani, cu centuri de siguranţă în proporţie de 50 la sută, faţă de nivelul actual, de 27 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici