Cel puţin 20 de copii au murit în urma unui incendiu produs într-o şcoală din Guyana

Cel puţin 20 de copii au murit într-un incendiu izbucnit într-o şcoală din oraşul minier Mahdia din centrul Guyanei, potrivit autorităţilor locale citate de BBC.

133 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de copii au murit în urma unui incendiu produs într-o şcoală din Guyana

Sursa foto: Twitter

Incendiul a izbucnit luni, imediat după miezul nopţii, într-un cămin al şcolii. Serviciile de urgenţă nu au reuşit încă să stingă incendiul care este întreţinut de vântul puternic. Mai multe persoane au fost rănite, iar altele vor fi evacuate şi transportate într-un centru special înfiinţat în capitala Georgetown.

„Acesta este un dezastru major. Este oribil, este dureros", a declarat preşedintele din Guyana Irfaan Ali.

Spitalele din zonă sunt în stare de alertă şi sunt pregătite pentru a primi noi pacienţi. Mai mulţi reprezentanţi ai guvernului se află la locul dezastrului.

„Cabinetul este informat şi ţinut la curent cu privire la un incendiu îngrozitor la căminul din Mahdia. Se depun toate eforturile pentru a avea un răspuns amplu cu sprijin pentru evacuarea medicală", a declarat Departamentul de Informaţii Publice al guvernului.

Guyana este situată între Venezuela şi Surinam, pe coasta de nord a Americii de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici