Cel puţin 20 de morţi în urma unui accident minier în China

Cel puţin 20 mineri au murit într-o explozie de gaz produsă într-o mină de cărbune din provincia Yunnan, în sud-vestul Chinei, au anunţat joi pompierii.

170 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de morţi în urma unui accident minier în China

Peste 40 de mineri, blocaţi în subteran în sud-vestul Chinei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sute de membri ai echipelor de salvare încercau să salveze alţi 23 de mineri blocaţi în subteran, a adăugat un oficial din cadrul pompierilor din municipalitatea Qujing, precizând pentru agenţia China News Service că nivelul crescut de gaze din mină împiedică operaţiunile de salvare.

Municipalitatea a explicat că accidentul a fost provocat de o explozie de gaz şi a precizat că nu ştie câţi mineri se aflau în subteran în momentul accidentului, a declarat agenţia China Nouă.

Anterior, agenţia anunţase că peste 40 de mineri sunt blocaţi în subteran la această mină situată în districtul Shizong.

Aproximativ 30 de pompieri, 100 de membri ai echipelor salvare şi circa 300 de membri ai personalului medical se aflau la faţa locului, a precizat Biroul pentru situaţii de urgenţă din Yunnan, citat de China Nouă.

Accidentele miniere provoacă moartea a mii de persoane în fiecare an în China.

Sâmbătă, 45 de mineri blocaţi în subteran după o explozie într-o mină de cărbune din centrul Chinei au fost aduşi la suprafaţă într-o neobişnuită operaţiune de salvare reuşită. Accidentul, produs în provincia Henan, s-a soldat însă cu opt morţi.

Anul trecut, 2.433 de mineri au murit în China, potrivit statisticilor oficiale, respectiv peste şase pe zi. Dar acest bilanţ, deşi îngrijorător, este probabil subevaluat, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

Anul trecut, 2.433 de mineri au murit în China, potrivit statisticilor oficiale, respectiv peste şase pe zi. Dar aceste statistici, deşi îngrijorătoare, sunt probabil subevaluate, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici