Cel puţin 20 de persoane au murit şi peste 600 au fost rănite într-o serie de explozii ca urmare a „manipulării neglijente a dinamitei” în Guineea Ecuatorială

  • O serie de explozii la o bază militară din Guineea Ecuatorială a ucis cel puţin 20 de persoane şi a rănit peste 600 de alte persoane duminică, au spus autorităţile.
  • Preşedintele Teodoro Obiang Nguema a declarat că explozia care a avut loc la ora 16:00 ora locală se datora „manipulării neglijente a dinamitei” în cazărmile militare situate în cartierul Mondong Nkuantoma din Bata.
  • "Impactul exploziei a provocat pagube în aproape toate casele şi clădirile din Bata", a spus preşedintele într-o declaraţie.
2117 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 20 de persoane au murit şi peste 600 au fost rănite într-o serie de explozii ca urmare a „manipulării neglijente a dinamitei” în Guineea Ecuatorială

Cel puţin 20 de persoane au murit şi peste 600 au fost rănite într-o serie de explozii ca urmare a „manipulării neglijente a dinamitei” în Guineea Ecuatorială

Ministerul Apărării a publicat duminică seara o declaraţie în care spunea că un incendiu la un depozit de arme din cazarmă a provocat explozia muniţiei de înaltă calibru. Acesta a declarat că numărul provizoriu de morţi este de 20, adăugând că cauza exploziei va fi investigată pe deplin.

Imaginele şi videoclipurile publicate pe Twitter arată cantităţi mari de fum şi oameni răniţi ce fug pe străzile puternic afectate din zonă.

Guineea Ecuatorială, o ţară africană de 1,3 milioane de oameni situată la sud de Camerun, a fost o colonie a Spaniei până când şi-a câştigat independenţa în 1968. Bata are aproximativ 175.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici