Cel puţin 200 de victime ale seismului de vineri, descoperite într-un oraş din nord-estul Japoniei

Poliţia japoneză a anunţat duminică descoperirea a peste 200 de victime în localitatea Higashimatsushima din prefectura Miyagi, afectată de valurile seismice generate de cutremurul devastator de vineri.

46 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 200 de victime ale seismului de vineri, descoperite într-un oraş din nord-estul Japoniei

Cel puţin 200 de victime ale seismului de vineri, descoperite într-un oraş din nord-estul Japoniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am primit un raport preliminar, potrivit căruia în oraşul Higashimatsushima au fost găsite peste 200 de cadavre", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale, care a precizat că forţele de ordine locale au început operaţiuni de recuperare a trupurilor neînsufleţite.

Presa locală afirmă că autorităţile nu mai au informaţii nici despre câteva sute de locuitori ai unui cartier din oraş.

Conform unui bilanţ realizat de AFP pe baza datelor anunţate de poliţie şi presă, peste 3.000 de persoane au murit sau sunt date dispărute în urma catastrofei de vineri.

Agenţia Kyodo a afirmat că 1.167 de persoane sunt date dispărute în prefectura Fukushima, în timp ce poliţia a anunţat descoperirea a 200 - 300 de victime pe o plajă din Sendai şi a altor 300 - 400, în portul Rikuzentakata.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici