Cel puţin 22 de manifestanţi au fost ucişi de forţele de securitate în Siria

Cel puţin 22 de manifestanţi ostili regimului au fost ucişi vineri, în Siria, de tiruri ale forţelor de securitate, potrivit unui nou bilanţ furnizat de organizaţiile pentru drepturile omului.

229 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 22 de manifestanţi au fost ucişi de forţele de securitate în Siria

Cel puţin 22 de manifestanţi au fost ucişi de forţele de securitate în Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Forţele de securitate au deschis focul asupra unei manifestaţii la Maaret al-Numan, în guvernoratul Idleb, situat la 330 de kilometri nord de Damasc, provocând moartea a cel puţin 11 persoane, potrivit unor militanţi pentru drepturile omului.

Şase persoane au fost ucise la Latakia (vest), când forţele de securitate au deschis focul asupra unei manifestaţii din acest oraş, a afirmat Rami Abdel-Rahmane, directorul Observatorului sirian al drepturilor omului.

Doi manifestanţi au fost împuşcaţi mortal dintr-un vehicul militar la Bosra al-Harir, în provincia Deraa, unde a luat naştere mişcarea de contestare în sudul ţării, a adăugat el.

Alţi trei civili au murit în cartierul Qabun din Damasc, după manifestaţii nocturne în cursul cărora un portret al preşedintelui Bashar al-Assad a fost ars, potrivit unei înregistrări video difuzate de militanţi pentru drepturile omului.

Militanţii prodemocraţie au lansat un apel la manifestaţii vineri, după rugăciunea săptămânală, cerând triburilor să se mobilizeze împotriva regimului partidului unic Baas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici