Cel puţin 22 de morţi şi 27 de răniţi într-un accident de autocar în Peru

Cel puţin 22 de persoane au murit şi alte 27 au fost rănite, marţi dimineaţa, după ce un autocar a căzut într-o prăpastie în provincia La Libertad din nordul Peru, au anunţat autorităţile regionale.

15 afișări

Autocarul, care se deplasa pe o rută interprovincială, s-a răsturnat şi a căzut într-o prăpastie de aproximativ 200 de metri", în regiunea Sayapullo, la 500 de kilometri de Lima, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului provincial din La Libertad.

Răniţii, printre care figurează şi cinci copii, au fost transferaţi la spitale din Sayapullo şi Gran Chimu.

Accidente mortale de autocar de acest tip sunt frecvente pe străzile montane înguste ale ţărilor din Anzi, cum ar fi Peru sau Bolivia. Acestea sunt provocate adeseori de starea precară a vehiculelor, de supraîncărcare sau viteza excesivă.

Peru este una dintre ţările latino-americane cu cea mai mare mortalitate pe străzi, cu aproximativ 3.500 de victime în zece ani, potrivit unui raport al Centrului de cercetare în domeniul transportului terestru, realizat în 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici