Cel puţin 30 de morţi şi peste 50 de răniţi în urma incendiilor de vegetaţie din Portugalia şi nordul Spaniei, favorizate de uraganul Ofelia. 500 de focare, identificate în zonă | FOTO

Bilanţul victimelor în urma incendiilor de vegetaţie din Portugalia a ajuns la cel puţin 27 de morţi şi 51 de răniţi, a anunţat luni Agenţia de Protecţie Civilă din Portugalia, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

916 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 30 de morţi şi peste 50 de răniţi în urma incendiilor de vegetaţie din Portugalia şi nordul Spaniei, favorizate de uraganul Ofelia. 500 de focare, identificate în zonă | FOTO

Cel puţin şase morţi în urma incendiilor de vegetaţie din Portugalia şi nordul Spaniei | FOTO

Patricia Gaspar, purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie, a precizat că mai multe persoane au fost date dispărute. În plus, alte 15 victime se află în stare gravă. Bilanţul anterior al victimelor era de şase morţi.

Trei persoane au decedat în nord-vestul Spaniei, iar alte două sunt date dispărute.

Mii de pompieri intervin pentru stingerea incendiilor, fiind active 145 de focare, dintre care 32 sunt grave.

Aproximativ 500 de focare de incendii au fost identificate în centrul şi în nordul Portugaliei, duminică, cel mai mare număr din acest an, înregistrat într-o singură zi, şi cel mai grav bilanţ din ultimii 10 ani.

Temperaturi de până la 36 de grade Celsius au fost înregistrate în această perioadă, un record pentru mijlocul lunii octombrie.

Meteorologii avertizează că incendiile din Peninsula Iberică sunt favorizate de vânturile puternice generate de Uraganul Ofelia.

Incendiile ameninţă oraşele Vigo, Pontevedra şi Ourense.

Patricia Gaspar, un purtător de cuvânt al agenţiei naţionale de protecţie civilă din Potrugalia, a declarat că duminică a fost "cea mai proastă zi de la începutul anului", adăugând că incendiile au fost provocate de "temperaturile mai ridicate decât media pentru acest sezon şi efectul cumulat al secetei, care a fost resimţită de la începutul anului".

Trei autostrăzi din Portugalia au fost închise, inclusiv cea care face legătura între Lisabona şi Porto.

În Spania, autorităţile cred că marea majoritate a incendiilor active în Galicia au fost declanşate în mod deliberat.

"Sunt incendii absolut intenţionate, premeditate, cauzate de oameni care ştiu ce fac", a declarat şeful guvernului regional din Galicia, Alberto Nunez Feijoo.

Flăcările au ajuns şi în zona O Castro, un parc aflat în centrul oraşului Vigo, a transmis televiziunea publică spaniolă TVE, potrivit site-ului cotidianului The Telegraph.

Zona universitară a oraşului este ameninţată de flăcări şi un complex pentru studenţi a fost evacuat. O fabrică de automobile din zona Vigo a fost, de asemenea, evacuată ca măsură de precauţie.

Cel puţin zece şcoli din Vigo au anulat cursurile de luni din cauza incendiilor, au anunţat oficialii locali.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici