Cel puţin 34 de persoane au fost ucise, luni, în confruntările armate din Siria

Cel puţin 34 de persoane, majoritatea militari, au murit luni în urma violenţelor din Siria, în contextul confruntărilor dintre armată şi rebeli izbucnite în apropiere de Damasc, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

206 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 34 de persoane au fost ucise, luni, în confruntările armate din Siria

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise, luni, în confruntările armate din Siria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

De altfel, manifestaţiile au continuat luni, protestatarii denunţând masacrul de la Hula, atribuit regimului Bashar Al-Assad.

Cel puţin opt militari şi doi rebeli au fost ucişi la Yabrud, oraş situat în apropiere de Damasc. La câţiva kilometri distanţă, şapte militari au fost ucişi în cursul confruntărilor cu insurgenţii.

În provincia Idleb, un insurgent a fost împuşcat mortal la Saraqeb de un militant proregim care ulterior a fost găşit şi el mort.

Un adolescent în vârstă de 14 ani a fost împuşcat mortal de un lunetist în cartierul Al-Faria din Hama. La Homs, un civil a fost împuşcat în cartierul Khalidiye.

În provincia Alep (nord), trei ofiţeri au fost ucişi, iar 19 militari au fost răniţi după explozia autocarului în care se aflau.

La Tafass, în provincia Deraa (sud), un civil a fost împuşcat mortal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici