Cel puţin 34 de persoane, inclusiv şase copii, au murit în accidentul maritim din Indonezia. O navă cu 189 de persoane la bord s-a scufundat

Cel puţin 34 de persoane au fost declarate moarte în urma scufundării feribotului din apropierea coastelor insulei Sulawesi din Indonezia, la bordul căruia se aflau 189 de persoane, 155 dintre acestea fiind salvate, după anunţul făcut miercuri de autorităţile indoneziene, informează agenţia EFE.

186 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 34 de persoane, inclusiv şase copii, au murit în accidentul maritim din Indonezia. O navă cu 189 de persoane la bord s-a scufundat

Cel puţin 34 de persoane, inclusiv şase copii, au murit în accidentul maritim din Indonezia

Printre victime se află şi şase copii, conform unei liste oficiale furnizate de către autorităţile indoneziene agenţiei de ştiri.

Imaginile filmate marţi arătau cum pasagerii îmbrăcaţi în veste de salvare se agăţau de marginea feribotului KM Lestari Maju în timp ce acesta se scufundă nu departe de coastele insulei Bulukumba, de lângă insula Selayar, anunţă CNN.

Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei pentru gestionarea dezastrelor din Indonezia, a declarat că 155 de persoane au reuşit să înoate sau au fost conduse în siguranţă.

Eforturile depuse de salvatori au fost complicate iniţial din cauza vremii nefavorabile, care nu au permis ca bărcile mai mari să se apropie de epavă. În schimb, o flotă de bărci mai mici, inclusiv cele ale pescarilor, au ajutat la salvarea acestora.

Accidentele maritime care se soldează cu victime sunt foarte frecvente în Indonezia. Accidentul de marţi are loc după ce în urmă cu două săptămâni un alt feribot s-a scufundat într-un lac vulcanic din peninsula Sumatra. Mai mult de190 de persoane au fost date dispărute după acel incident, fiind unul dintre cele mai grave accidente maritime din ultimii zeci de ani din Indonezia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici