Cel puţin 40 de morţi în Vietnam, după naufragiul unui feribot

Cel puţin 40 de persoane au murit, după naufragiul unui feribot, duminică, pe un fluviu din Vietnam, a declarat un oficial local.

14 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 40 de morţi în Vietnam, după naufragiul unui feribot

Cel puţin 39 de morţi în Vietnam, după naufragiul unui feribot (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Patruzeci de cadavre au fost deja recuperate şi continuăm căutările", a declarat Luong Ngoc Binh, lider local al Partidului Comunist, explicând că "peste 80 de persoane se aflau la bordul navei", autorizată să transporte doar 20.

Feribotul s-a scufundat din cauza rafalelor puternice de vânt, la 30 de metri de mal, la sud de oraşul Vinh, pe fluviul Gianh, în provincia Quang Binh (centrul Vietnamului), a explicat el.

Cel puţin două sau trei persoane sunt în continuare date dispărute, în timp ce 36 au fost salvate.

Feribotul transporta pasageri spre o piaţă. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 08.00 (03.00 ora României).

Potrivit lui Binh, accidentul a fost provocat de numărul mare de pasageri. "Pasagerii nu au respectat regulile, s-au grăbit să meargă la cumpărături pentru Tet (o sărbătoare)", a explicat el.

Căpitanul, care era şi proprietarul navei, a fost arestat, deoarece a îmbarcat mai mulţi pasageri decât prevede regulamentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici