Cel puţin 40 de răniţi în urma unor raiduri israeliene asupra unei case, în Gaza

Cel puţin 40 de palestinieni au fost răniţi, vineri, în urma unor raiduri efectuate de aviaţia israeliană asupra unei case, la Gaza, au anunţat serviciile palestiniene de salvare.

1638 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 40 de răniţi în urma unor raiduri israeliene asupra unei case, în Gaza

Cel puţin 40 de răniţi în urma unor raiduri israeliene asupra unei case, în Gaza (Imagine/Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor martori, un avion fără pilot a lansat două rachete asupra unui imobil cu două etaje, după care un F16 a paraşutat o bombă care a distrus-o. Clădirea aparţine unei familii ce are membri în Hamas, mişcarea islamistă palestiniană aflată, din 8 iulie, în război cu Israelul.

Potrivit serviciilor locale de salvare, cel puţin 40 de persoane care se aflau în acest imobil şi în clădiri din apropiere au fost rănite.

Raidurile au fost efectuate la puţin timp după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat mişcarea Hamas că "va plăti scump" pentru moartea unui copil ucis mai devreme de un obuz lansat din Faşia Gaza.

El a promis că Israelul îşi va intensifica operaţiunile în enclava palestiniană.

De partea palestiniană, 2.092 de persoane au fost ucise, dintre care cinci vineri şi 76 de la întreruperea armistiţiului de nouă zile, marţi seara.

Patru civili şi 64 de militari au fost ucişi de partea israeliană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici