Cel puţin 42 de morţi, în urma unor atentate care au vizat baze ale forţelor de securitate din Homs/ Grupul extremist Fateh al-Sham, anterior asociat cu al-Qaida, a revendicat atentatele

Cel puţin 42 de persoane au decedat sâmbătă, în urma mai multor atacuri sinucigaşe care au vizat două baze ale forţelor de securitate siriene din oraşul Homs, potrivit televiziunii de stat şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), notează AFP.

1099 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 42 de morţi, în urma unor atentate care au vizat baze ale forţelor de securitate din Homs/ Grupul extremist Fateh al-Sham, anterior asociat cu al-Qaida, a revendicat atentatele

Cel puţin 42 de morţi, în urma unor atentate care au vizat baze ale forţelor de securitate din Homs (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

"Au fost cel puţin şase atacatori, iar câţiva dintre ai s-au detonat în apropierea sediilor serviciilor de securitate şi de informaţii militare", a transmis Rami Abdel, directorul OSDO.

Printre cei decedaţi s-ar număra şi un înalt oficial din cadrul serviciilor de spionaj, a adăugat Rami.

Atentatele produse în cartierele Ghouta and Mahatta nu au fost încă revendicat, însă modul de operare indică spre reţeaua teroristă Stat Islamic, care controlează un teritoriu însemnat la est de Homs.

Homs este al treilea cel mai mare oraş sirian şi este în mare parte controlat de forţele loiale regimului de la Damasc.

Grupul extremist Fateh al-Sham, anterior asociat cu al-Qaida, a revendicat atentatele de la Homs

Grupul extremist Fateh al-Sham, anterior cunoscut drept Frontul al-Nusra, filiala siriană a reţelei Al-Qaida, a revendicat atentatele de Homs, soldate cu zeci de morţi, inclusiv un înalt oficial sirian şi apropiat al preşedintelui Bashar al-Assad, relatează AFP.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că cel puţin 42 de persoane au decedat, însă guvernatorul provinciei a indicat că bilanţul atacurilor se ridică la 30 de morţi.

Atentatele de sâmbătă a vizat sediile serviciilor de securitate şi de informaţii militare din Homs, iar printre cei decedaţi se numără şi generalul Hassan Daabul, şeful regional al serviciilor de informaţii.

Televiziunea de stat siriană a anunţat că un alt oficial militar de rang înalt a fost grav rănit în urma atentatului, notează The Associated Press.

Rami Abdel, directorul OSDO, a declarat că la atentate au participat cel puţin şase atacatori, însă grupul extremist Fateh al-Sham a anunţat că doar cinci militanţi au participat la atacuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici