Cel puţin 55 de morţi, între care şi civili, într-un atac împotriva talibanilor în Pakistan

O presupusă ascunzătoare a unor kamikaze talibani din nord-vestul Pakistanului a fost bombardată marţi seara de armată, într-un atac soldat cu cel puţin 55 de morţi, printre care şi civili, au anunţat, miercuri, oficiali locali.

15 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 55 de morţi, între care şi civili, într-un atac împotriva talibanilor în Pakistan

Cel puţin 55 de morţi, între care şi civili, într-un atac împotriva talibanilor în Pakistan (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Mai multe avioane de vânătoare au bombardat, marţi seară, în districtul tribal Khyber, un "centru de antrenament" utilizat, potrivit forţelor de securitate, de un grup de talibani pentru pregătirea de atentate sinucigaşe în cursul săptămânii.

Ofiţeri din forţele de securitate au declarat atunci că au fost ucişi "30 de insurgenţi", dar mai mulţi oficiali ai administraţiei locale au sugerat că în atac au murit şi numeroşi civili.

"Bilanţul bombardamentului aerian în valea Tirah a ajuns la 55 de morţi", a declarat, miercuri, unul dintre aceşti ofiţeri.

"Mai mulţi insurgenţi au utilizat civili şi familiile lor drept scuturi umane şi ar putea exista victime civile, dar nu ştim câte", a precizat el, sub acoperirea anonimatului.

Alţi doi oficiali militari şi serviciile de informaţii au confirmat bilanţul, iar mai mulţi reprezentanţi ai administraţiei districtuale au menţionat de asemenea existenţa unor victime civile.

"Cel puţin 12 civili au murit în bombardamentul care viza un convoi" de vehicule, a precizat unul dintre ei, solicitând de asemenea anonimatul.

Zonele tribale de la frontiera cu Afganistanul reprezintă bastionul talibanilor aliaţi cu reţeaua al-Qaida şi responsabili de un val de atentate fără precedent - majoritatea sinucigaşe. Aceste atentate s-au soldat cu moartea a aproape 3.600 de persoane în întreaga ţară, în decurs de trei ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici