Cel puţin 60.000 de persoane protestează la Atena şi Salonic

Aproximativ 40.000 de persoane manifestau, marţi, la Atena şi 20.000 de la Salonic, în cadrul unei greve generale de 48 de ore în sectoarele privat şi public în Grecia, pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate, potrivit primelor estimări ale poliţiei.

190 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 60.000 de persoane protestează la Atena şi Salonic

Cel puţin 60.000 de persoane protestează la Atena şi Salonic

La Atena, două marşuri separate, unul de circa 15.000 de persoane, organizat de Frontul muncitorilor Pame, apropiat comuniştilor, iar altul de sindicatele din privat (GSEE) şi public (Adedy), au reunit între "35.000 şi 40.000 de persoane", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

Cele două marşuri au ajuns în piaţa Syntagma din faţa Parlamentului, în centrul capitalei, unde se discută un proiect de lege plurianual 2013-2016 controversat fixând economiile bugetare de 18 miliarde de euro, din care jumătate doar în 2013.

Votarea acestei legi este prevăzută pentru miercuri seara.

La Salonic, al doilea oraş al ţării, situat în nord, Pame şi sindicatele au manifestat, de asemenea, în calm în centrul oraşului, potrivit unei surse din cadrul poliţiei locale.

Noua serie de măsuri, cerute de creditori - UE şi Fondul Monetar Internaţional - în schimbul împrumuturilor acordate ţării, se referă şi la tăieri de salarii şi pensii, precum şi reduceri în domeniile sănătăţii şi ajutoarelor sociale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici