Cel puţin 65 morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat comis în nord-vestul Pakistanului

Cel puţin 65 persoane au murit şi peste 100 au fost rănite, vineri, în urma unui atentat sinucigaş comis asupra unui birou al administraţiei locale din satul Yakaghund, din nord-vestul Pakistanului.

22 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 65 morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat comis în nord-vestul Pakistanului

Cel puţin 65 morţi şi peste 100 de răniţi într-un atentat comis în nord-vestul Pakistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Atentatul sinucigaş a vizat un birou al administraţiei locale, care distribuia scaune cu rotile.

"Ţinta nu este clară, ar putea fi administraţia locală sau membrii unui grup (de lideri tribali) desemnat să negocieze pacea (cu talibanii), care de obicei se reunesc în biroul meu în fiecare vineri", a explicat Rasool Khan, şeful administraţiei locale, care afirmase anterior că el a fost ţinta atacului.

"Bilanţul este de 65 de morţi şi 112 răniţi", a declarat el.

Un bilanţ anterior indica cel puţin 47 morţi şi 100 de răniţi în urma atentatului.

Biroul administraţiei a fost avariat, precum şi un zid al unei închisori învecinate. Potrivit poliţiei, 28 de deţinuţi au evadat, aceştia fiind în principal delincvenţi.

Atacul sinucigaş a avut loc la Yakaghund, un sat situat în districtul tribal Mohmand, aflat în apropiere de graniţa cu Afganistanul, într-o zonă considerată un adevărat bastion al talibanilor pakistanezi şi combatanţilor străini din al-Qaida, a declarat un reprezentant al administraţiei locale.

Bomba a fost detonată de un kamikaze pe o motocicletă, în faţa sediului administraţiei, în timp ce numeroase persoane aşteptau la rând să primească scaunele cu rotile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici