Cel puţin 67 de morţi după ce taifunul Conson a traversat Filipine şi China - VIDEO

Cel puţin 67 de persoane au murit în urma trecerii taifului Conson prin Filipine şi sudul Chinei, în insula turistică Hainan, unde a slăbit în intensitate, fiind retrogradat la stadiul de furtună tropicală, şi de unde se îndreaptă în prezent către Vietnam.

33 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 67 de morţi după ce taifunul Conson a traversat Filipine şi China - VIDEO

Cel puţin 67 de morţi după ce taifunul Conson a traversat Filipine şi China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Taifunul, care a provocat moartea a 65 de persoane în Filipine, a distrus mii de locuinţe şi a provocat naufragiul sau avarierea a zeci de vapoare, culcând la pământ mai mulţi copaci, a căror cădere a provocat moartea a numeroase persoane şi întreruperea comunicaţiilor.

Autorităţile filipineze au avertizat însă că bilanţul ar putea creşte, deoarece 87 de persoane sunt în continuare date dispărute după ce taifunul a traversat marţi principala insulă, Luzon, şi capitala Manila, cu o violenţă care a surprins meteorologii.

În China, pe insula turistică Hainan, acesta a provocat moartea a două persoane, vineri seara, în urma căderii unor panouri publicitare, a declarat pentru AFP un oficial local din cadrul unui centru de prevenire a taifunurilor.

Autorităţile au evacuat aproximativ 40.000 de persoane din zonele potenţial periculoase.

Televiziunea oficială CCTV a prezentat imagini impresionante de pe insula afectată de ploi intense şi rafale violente de vânt.

Potrivit centrului meteorologic naţional chinez, Conson s-a transformat în furtună tropicală şi se îndreaptă către nordul Vietnamului.

Operaţiuni de salvare erau în curs, sâmbătă dimineaţa, după naufragiul "mai multor vapoare vietnameze" din cauza furtunilor puternice din largul insulelor Xisha, situate la sud-est de Hainan, în Marea Chinei de Sud, a anunţat biroul pentru afaceri maritime din Hainan, citat de China Nouă.

Numărul victimelor nu este cunoscut încă, potrivit aceleiaşi surse.

La rândul său, marina filipneză încerca să găsească, sâmbătă, 43 de pescari şi marinari daţi dispăruţi în largul capitalei Manila.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici