Cel puţin 67 de morţi în urma unui accident rutier în Burkina Faso

Cel puţin 67 de persoane au murit, sâmbătă, în apropiere de oraşul Boromo din Burkina, în urma incendiului izbucnit după ce un autobuz plin cu pasageri a intrat într-un camion de marfă, potrivit celui mai recent bilanţ prezentat de procurorii locali.

18 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 67 de morţi în urma unui accident rutier în Burkina Faso

Cel puţin 67 de persoane au murit într-un accident rutier în Burkina Faso (Imagine: en.18dao.net)

"Am mai descoperit un cadavru. Bilanţul numără acum 67 de morţi", a declarat Maiza Compaore, procuror al tribunalului din Boromo. Bilanţul anterior celui de sâmbătă anunţa 66 de morţi şi 30 de răniţi.

Accidentul se numără printre cele mai grave din ultimii ani din Africa de Vest, unde infrastructura foarte proastă face traficul periculos, mai ales pe timpul nopţii.

Ministrul Transporturilor din Burkina Faso, Gilbert Noel Ouedraogo, care a mers, sâmbătă, la locul accidentului, împreună cu alţi doi colegi, a spus că autobuzul era supraîncărcart cu pasageri. Surse apropiate anchetei au afirmat că autobuzul, cu o capacitate de 75 de pasageri, transporta în momentul accidentului 92 de persoane, plus şoferul.

"Majoritatea pasagerilor erau din Burkina Faso, din satul Imasgho, din apropiere de Koudougou" şi se îndreptau spre muncă, pe plantaţiile de cacao şi cafea din sud-vestul Coastei de Fildeş, potrivit lui Moumouni Ouango, şeful autogării de unde a plecat autobuzul.

Autobuzul şi cabina camionului au fost distruse în totalitate în urma impactului violent.

Preşedintele Burkinei Faso, Blaise Compaore, şi-a exprimat, într-un comunicat de presă, "în numele oamenilor din Burkina şi în numele său personal, profunda compasiune pentru familiile persoanelor decedate şi speranţa că cei răniţi se vor întrema rapid".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici