Cel puţin o navă din Marea Britanie a fost atacată în Marea Roşie

Cel puţin o navă britanică a fost atacată în Marea Roşie, a anunţat, luni, United Kingdom Maritime Trade Operations, potrivit Sky News.

285 afișări
Imaginea articolului Cel puţin o navă din Marea Britanie a fost atacată în Marea Roşie

Cel puţin o navă din Marea Britanie a fost atacată în Marea Roşie

Potrivit organizaţiei maritime, un atac a vizat cel puţin o navă britanică în largul portului Mokha din Yemen.

Autorităţile britanice investighează incidentul şi au precizat că navelor li s-a cerut să călătorească „cu prudenţă şi să raporteze orice activitate suspectă".

Rebelii Houthis din Yemen au revendicat responsabilitatea pentru lansarea unui atac asupra a două nave, Swan Atlantic şi MSC Clara, cu ajutorul dronelor.

După izbucnirea conflictului dintre Israel şi Hamas, mişcarea Houthis, susţinută de Iran, a atacat numeroase nave despre care spune că aparţin sau sunt afiliate Israelului, ca răspuns la atacurile israelienilor din Gaza.

Purtătorul de cuvânt Mohamed Abdel-Salam a spus din nou că Houthis va continua să vizeze navele israeliene sau vapoarele care se îndreaptă spre Israel până la încheierea „agresiunii şi asediului” asupra Gazei.

În ultimele săptămâni, ambarcaţiuni cu oameni înarmaţi au atacat mai multe nave comerciale. De asemenea, au fost atacuri cu rachete şi drone asupra vapoarelor aflate în tranzit.

Mai multe companii de transport maritim au întrerupt toate trecerile prin strâmtoarea Bab al Mandab, situată în largul coastei Yemenului, la capătul sudic al Mării Roşii. Strâmtoarea face legătura cu Canalul Suez, unul dintre cele mai aglomerate trasee maritime din lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici