Cel puţin patru insurgenţi au murit într-un atac lansat de avioane americane în Pakistan

Cel puţin patru "insurgenţi" au fost ucişi vineri, din cauza unui atac lansat de avioane americane fără pilot într-o zonă tribală din nord-vestul Pakistanului, au anunţat oficiali din cadrul securităţii, relatează AFP.

178 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru insurgenţi au murit într-un atac lansat de avioane americane în Pakistan

Cel puţin patru insurgenţi au murit într-un atac lansat de avioane americane în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a ţintit o casă de la Gurbuz, sat situat la aproximativ 65 de kilometri de Miranshah, oraş important din Waziristanul de Nord, district tribal considerat centrul mişcării jihadiste din nordul Pakistanului, în apropiere de Afganistan, a anunţat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul securităţii.

"Dronele (avioanele fără pilot) au lansat două rachete asupra unei case care părea a fi un centru de antrenament pentru insurgenţi. Patru rebeli au fost ucişi şi alţii doi răniţi", a adăugat sursa.

"Nu avem nicio informaţie cu privire la identitatea persoanelor ucise", a adăugat o altă sursă, precizând că trupurile au fost arse şi nu puteau fi identificate.

În ultimii ani, atacurile lansate de drone (avioane fără pilot) au devenit unul dintre principalele instrumente folosite de Washington în strategia sa militară mondială. În timpul administraţiei Obama, atacurile cu avioane fără pilot împotriva talibanilor şi grupărilor afiliate Al-Qaida s-au intensificat în nord-vestul Pakistanului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici