Cel puţin patru jurnalişti, între care doi europeni, răpiţi în Somalia

Cel puţin patru jurnalişti, un spaniol, un britanic şi doi somalezi, au fost răpiţi miercuri dimineaţă la Bossaso de către miliţiile armate, a anunţat un reprezentant al Guvernului provinciei semiautonome Puntland, dar şi martorii.

24 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru jurnalişti, între care doi europeni, răpiţi în Somalia

Cel puţin patru jurnalişti, între care doi europeni, răpiţi în Somalia

"Avem informaţii potrivit cărora doi jurnalişti străini au fost răpiţi împreună cu doi jurnalişti locali. Străinii sunt un britanic şi un spaniol", a declarat prin telefon ministrul adjunct al Porturilor din Puntland (nordul Somaliei), Abdulkabier Musa.

Consilierul prezidenţial din Puntland, Bile Mohamoud Qabowsade, anunţase iniţial răpirea unui francez şi a unui spaniol.

"S-a întâmplat în jurul orei locale 11.00 (10.00, ora României), când aceştia au părăsit hotelul pentru a merge la aeroport. Nimeni până în prezent nu a revendicat această răpire. Nu avem nicio urmă a şoferului sau a maşinii lor", a adăugat ministrul Porturilor.

Directorul hotelului unde cei doi europeni au fost cazaţi, Abdullahi Yusuf, a precizat că cei doi au părăsit hotelul în jurul orei 10.00 (09.00, ora României). Aceştia îşi rezervaseră cu o zi înainte biletele de avion şi mi-au spus că vor merge la Djibouti".

"Călăuza a trecut să îi ia, împreună cu gărzile de securitate care îi proteja. Ulterior, un agent al companiei de zbor m-a sunat să mă întrebe unde erau aceştia, deoarece nu s-au prezentat. Atunci mi-am dat seama că au fost răpiţi", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici