Cel puţin patru ofiţeri de securitate au murit în urma atacului terorist sinucigaş de la Medina - FOTO, VIDEO

Cel puţin patru ofiţeri de securitate au murit, iar cinci au fost răniţi, în urma atacului terorist sinucigaş comis luni seara la Medina, unul din cele mai sfinte locuri pentru musulmani, relatează BBC News online, care citează Ministerul saudit de Interne.

3324 afișări
Imaginea articolului Cel puţin patru ofiţeri de securitate au murit în urma atacului terorist sinucigaş de la Medina - FOTO, VIDEO

Cel puţin patru ofiţeri de securitate au murit în urma atacului terorist sinucigaş de la Medina - FOTO, VIDEO (Imagine: Twitter)

Atacatorul ar fi detonat un dispozitiv explozibil după ce ar fi fost oprit în apropiere de Moscheea Profetului, se afirmă într-un comunicat.

Alan Johnston, editor al BBC World Service pentru Orientul Mijlociu a declarat că suspiciunile în legătura cu acest atentat se îndreaptă spre reţeaua teroristă Stat Islamic.

Atacuri teroriste au mai avut loc luni şi în alte două oraşe din Arabia Saudită.

O atac sinucigaş se pare că a vizat o moschee şiită din Qatif, dar în afară de atacator, nu au mai fost raportate şi alte victime.

 

 

 

De asemenea, un atacator sinucigaş a murit după ce a detonat un dispozitiv explozibil în apropierea consulatului american din oraşul Jeddah. Doi ofiţeri de securitate au fost răniţi uşor în acest atentat.

Atacurile teroriste nu au fost încă revendicate de nimeni.

Incidentele au loc în ultima zi a postului Ramadanului şi cu câteva ore înainte de începerea Festivalului Eid al-Fitr.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici